Ξεκίνησαν τα έργα του ΟΤΕ για την τοποθέτηση οπτικής ίνας. Το χρονοδιάγραμμα των εργασιών


Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα αναβάθμισης του δικτύου του ΟΤΕ στην πόλη μας, με τοποθέτηση οπτικής ίνας και νέων ΚΑΦΑΟ.

Ο φωτογραφικός φακός "συνέλαβε" το συνεργείο στη διασταύρωση Σουκατζίδη και Σατωβριάνδου στο Δάσος.

Οι εργασίες του εργολάβου σε όλο το Χαϊδάρι θα διαρκέσουν περίπου 3 μήνες, ενώ άλλοι δύο απαιτούνται για να γίνουν οι συνδέσεις από τα συνεργεία του ΟΤΕ. Δηλαδή Σεπτέμβριο - Οκτώβριο θα έχει αναπτυχθεί το νέο δίκτυο, που θα αυξήσει πολύ τις ταχύτητες και θα μειώσει θεαματικά τις βλάβες.Shopping: 12 προτάσεις για να ξεχωρίσεις με Unusual Casual Luxury
Σκοπός του έργου είναι η αναβάθμιση, επέκταση και ανάπτυξη δικτύου πρόσβασης νέας γενιάς με οπτικές ίνες (NGA) στην πόλη μας. Οι εργασίες αφορούν τοποθέτηση καλωδιώσεων νέας γενιάς (συνολικής έκτασης 10.500 μέτρων σε όλο το Χαϊδάρι) κατασκευή 27 νέων φρεατίων και τοποθέτηση 85 καμπινών ΚΑΦΑΟ (τοποθετούνται 26 νέα και 59 παλαιότερα εκσυγχρονίζονται), μαζί με τα φρεάτια εξυπηρέτησής τους στα πεζοδρόμια.   

Όπως μάθαμε, σε πολλά σημεία στο Δάσος τα καλώδια δεν ήταν καν χάλκινα, αλλά από μόλυβδο, δηλαδή μιλάμε για δίκτυο άνω της 35ετίας, εντελώς ακατάλληλο για τις σύγχρονες ανάγκες. Ανάλογης ποιότητας καλωδιώσεις αναμένεται να βρεθούν και στο υπόλοιπο Χαϊδάρι.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ


Σχόλια